Bouwbord Walram Site Onthuld

By 19 februari 2019 Actualiteiten No Comments

Op maandag 18 februari 2019 werd het bouwbord officieel onthuld voor de bouw van een Chinees gezondheids- annex cultureel centrum. In de tweede helft van 2019 moet de bouw starten. Oplevering volgt binnen drie jaar, zo is contractueel vastgelegd.

Het complex wordt op initiatief van de Chinese ondernemer Chen Yagui gebouwd op de hoek van de Walramstraat en de Heinseweg. De voormalige ziekenhuiskapel en twee vleugels van het oude ziekenhuis (Franse Klooster) worden verbouwd. Op de plek waar de twee oudste vleugels van het complex stonden wordt eerst een ondergrondse parkeergarage aangelegd en daarna worden er twee nieuw vleugels gebouwd die qua vorm, stijl en afmetingen passen bij het complex.

In het complex moeten straks onder meer behandelingen volgens de Chinese geneesleer en fysiotherapie (met o.a. acupunctuur, kruidentherapie en massage) worden aangeboden en dat concept is nieuw en uniek voor Europa. Voor het verblijf van de gasten die daar voor een behandeling komen zijn100 kamers voorzien plus een restaurant en een thee-bar. Verder komt er een tentoonstellingsruimte voor keramiek en fotografie, Chinese kalligrafie en papierkunst.

Het nieuwe complex wordt naar verwachting in 2021 in gebruik genomen.

Klik hier voor de foto’s van de onthulling van het bouwbord.

Bron: Sittard-Geleen.nieuws.nl

V.l.n.r. wethouder Pieter Meekels, ondernemer Chen Yagui, deputé Hubert Mackus, Simon Chan en Jan Blokker (Kublo)