Het orgel na de sluiting van de Kapel
Na de sluiting van de kapel heeft de vrijwilligersgroep onder leiding van organist Efrem Verleng het orgel deskundig ingepakt in plastic om stof en beschadigingen tegen te gaan.
De vrijwilligersgroep sprak haar zorgen uit over de situatie van het orgel in de leegstaande kapel en heeft dit geregeld met Orbis, de gemeente en andere partijen besproken.
De zorgen en angsten van de vrijwilligersgroep werden werkelijkheid toen op zaterdagochtend 19 juni 2010 in de kapel een brand woedde waardoor niet alleen de kapel maar ook het orgel zwaar beschadigd zijn geraakt.
In eerste instantie leek het orgel als “verloren” te beschouwen, echter na deskundige inspectie bleek dat alleen maar het frontwerk en de speeltafel forse brandschade hebben opgelopen. Het overige pijpwerk en de mechaniek waren nog intact.

Brandschade aan het orgel. (foto: Stichting Behoud Franse Klooster)