Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Overname project Franse Klooster door MVJ Ontwikkelingen BV (Mulleners)

10 december 2021 @ 08:00 - 11 december 2023 @ 17:00

12 januari 2022: Project Franse Klooster met spoed van start

Klik op deze link voor het artikel uit ‘De Limburger’ van woensdag 12 januari 2022.

*

10 december 2021: Overname project Franse Klooster door MVJ Ontwikkelingen BV (Mulleners)

Eind 2017 is het Franse Klooster verkocht aan Shanghai Ao Yuan, die er een Chinees cultureel centrum annex gezondheidscentrum wilde realiseren. Sedertdien is, mede ten gevolge van geopolitieke ontwikkelingen en besluiten van de Chinese regering en de opmars van het corona-virus, de ontwikkeling van het plan gestagneerd.

MVJ Ontwikkelingen BV (Mulleners) heeft het project overgenomen van de Chinese ontwikkelaar en gaat het project op basis van het oorspronkelijke plan herontwikkelen. Daarbij is afgesproken dat het gemeentelijke monument Franse Klooster wordt gerenoveerd en behouden blijft.

De Chinese ontwikkelaar is er de afgelopen tijd niet in geslaagd om de middelen naar ons land te kunnen overmaken waarmee hij zijn project kon realiseren. Hierop heeft hij onlangs de gemeente geïnformeerd over een alternatief dat hij gevonden heeft in MVJ Ontwikkelingen BV (Mulleners). Dit bedrijf heeft het plangebied van hem gekocht en de verleende omgevingsvergunning overgenomen.

MVJ is voornemens om in het plangebied circa 110 zorgwoningen inclusief parkeergarage te realiseren waarbij het gemeentelijke monument Franse Klooster wordt gerenoveerd en behouden. De gemeente en Mulleners hebben hierover een overeenkomst afgesloten, waarin wordt geregeld dat de ontwikkelaar komend jaar het concrete plan zal voorleggen aan de gemeente.

De gemeente heeft een overeenkomst afgesloten met de Chinese ontwikkelaar dat na de eigendomsoverdracht aan MVJ Ontwikkeling alle contractuele rechtsverhoudingen met de Chinese ontwikkelaar worden beëindigd.

In de eerste helft van 2022 zal Mulleners zijn plannen verder uitwerken. Als het nodig is dat de omgevingsvergunning (gedeeltelijke) aangepast wordt, zal voor die aanpassing opnieuw de participatie met de omgeving worden gestart en wordt hiervoor opnieuw een besluitvormingsproces doorlopen.
Projectwethouder Pieter Meekels en zijn collega Andries Houtakkers van monumentenbeleid zijn in ieder geval verheugd dat na enkele jaren van stilstand er nu weer schot komt in de renovatie en uitbouw van het Franse Klooster en daarmee enerzijds het gemeentelijk monument kan worden behouden en anderzijds de omwonenden en buurtbewoners perspectief hebben op een verbetering van de leefbaarheid van hun woonomgeving.

Lees het artikel uit De Limburger (klik op de link): 10-12-21, chinees hotel in klooster Sittard van de baan, nieuwe eigenaar investeert 25 miljoen

Gegevens

Begin:
10 december 2021 @ 08:00
Einde:
11 december 2023 @ 17:00